27 Temmuz, 2007

#izmir notları#


- izmir o kadar ve o kadar sıcak ki, sokağa çıktığında sigara içmek bile eziyet.. sigaranın dumanıyla birlikte içine çektiğin sıcak hava nikotinle birlikte hücrelerine işlemekte sanki.. korkunç bi his. mis gibi evden sımsıcak sokağa çıktığına mı pişman olasın, sigara içtiğine mi yoksa taaa tırnaklarına kadar işleyen sıcağa mı? insan yürürken sesli küfür ediyor.
- ayrıca tüm bu sıcağın ortasında birden rüzgar eserse asıl partinin o zaman başladığını anladım. hayatımda hiç bütün hücrelerimi bu kadar yakından hissetmemiştim. o 30 saniye falan esen rüzgarla birlikte vücudumun tüm gözeneklerinin karnaval moduna geçmesini hissetmek çok keyifliymiş. insanın salak salak sırıtası geliyor yolun ortasında ve sırıtıyor da..

- her gün çöp arabalarının çöpleri topladığı saatte dışarı çıktığımı farkettim. hem de her gün.. bostanlı çok güzel...

- çocukluğumdan kalma dükkanlar hala açıklar, hatta küçükken çok beğendiğim bi oğlanın bakkal işletmeye başladığını keşfettim, hep gidip ordan sigara alıyorum. utanmasam yere beyaz mendil atıcam. :) hala hoşlandığımdan değil elbette ama insan bi sohbet etmek istiyor, çocukluğumdan kalan her şeye 700 elimle sarılmayı sevdiğim için ona da sarılasım mı geliyor ne.. :p

- izmir hayatım dandadadan dinlemekle geçiyor.

- caddenin kenarındaki söğüşçü amca söğüşü öyle bir keyifle hazırlıyor ki, siparişi verdikten sonra adamın tüm yaptıklarını izlemekten kendini alamıyor insan. ne zaman ordan geçsem -ki hep geçiyorum, yolumun üstü- sipariş verenler adamın dans eder gibi söğüşü hazırlamasını izliyorlar hevesle. ben de öyle tabi.. tam ordan geçerken biraz azaltıyorum adımlarımı. yaptığı şeyi bu kadar keyifle yapan insanları çoook seviyorum. minik ayrıntılar katıyorlar hayata. (sevgi pıtırcığı ben)

- (yazlık notları var bi de, onu ayrıca yazıcam)